Inkomstenbelasting 2015

Inkomstenbelasting 2015

De Belasting aangifte voor 2015 staat weer voor de deur. ( IB 15 ) Voor velen huishoudens betekent dit weer de administratie uit de kasten halen, en wat extra uurtjes maken om alles bij elkaar te sprokkelen en het een en ander op te zoeken op het net. Nesse Administratie geeft jou in deze BLOG wat gratis tips om in ieder geval voorbereid te zijn.

1. Ziektekosten

Ziektekosten zijn aftrekbaar, echter sinds de laatste jaren zijn steeds minder kosten aftrekbaar en is de drempel verhoogd. Wat is in 2015 nog aftrekbaar in uw aangifte? Voorgeschreven medicijnen, prescan, kunstgebit, steunzolen, steunkousen, rollator, alarmsysteem i.v.m. ziekte, vervoer van zieke mensen, reiskosten ziekenbezoek, dieet (mits in lijst), extra uitgaven voor kleding / beddengoed, kronen, implantaten en bruggen, extra gezinshulp, kosten paramedicus (op advies arts), noodzakelijke pedicure, alternatieve genezers, fysiotherapeut en de contributie kruisvereniging (niet Rode Kruis).

2. Hypotheek aflossen

Als u een kleine hypotheek op uw eigen woning hebt afgesloten en deze kunt aflossen, is dit fiscaal gunstig. Door de aflossing komt het eigenwoningforfait te vervallen. Dit kan zomaar een paar honderd euro per jaar schelen.

3. Laag inkomen

Heeft u een laag inkomen en hoeft u geen belasting te betalen, overweeg dan toch om aangifte te doen (bijvoorbeeld als u een bijstandsuitkering of AOW-uitkering heeft). Bijvoorbeeld ziektekosten (zie belastingtip 1) zijn namelijk in uw geval veelal aftrekbaar, dit kan een belastingvoordeel opleveren.

Nesse Administratie ontvangt jou graag op ons kantoor je bent altijd welkom op het GRATIS spreekuur op de woensdagen van van 17.00 tot 20.00.
Of bel voor een afspraak: 010-73 71 284

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com